کد خبر 994719
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷
صندلی فروشی به سبک مافیای کنکور پزشکی

موضوع فروش صندلی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی به یکی از اخبار داغ این روزها تبدیل شده است و وزارت بهداشت از شناسایی و برخورد جدی با تعداد زیادی از این متخلفان خبر داد.

به گزارش مشرق،  شایعاتی از قبیل تقلب و فروش صندلی‌های دانشگاه همیشه برای شرکت کنندگان در کنکور دلهره آور بود است، این که کسی بتواند با پول، راه پر پیچ و خم کنکور را یک شبه طی کند، 600 هزار نفر را دور بزند و یک راست بر روی صندلی پزشکی بنشیند؛ صندلی‌هایی که دانش‌آموزان برای نشستن بر روی آن‌ها و تحصیل در رشته پزشکی باید مسیر بسیار سختی را بپیمایند. حالا برای یک بار دیگر بحث فروش صندلی‌های دانشگاه علوم پزشکی به افراد خاص در رسانه‌ها مطرح شده و واکنش مختلف مسؤولان را در پی داشته است.

موضوعی که سال گذشته توسط مجید حسینی استاد دانشگاه تهران مطرح شد اما این ماجرا بدون پیگیری‌های جدی مغفول ماند.

بیشتر بخوانید:

طبق اظهارات مجید حسینی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرزندان دیپلمات‌ها می‌توانند در دانشگاه‌های خارج از کشور بدون آزمون وارد و مشغول تحصیل شوند. همین افراد بعد از گذراندن 36 واحد طبق توافق‌نامه‌ای که وزارت بهداشت با دانشگاه مبدا منعقد کرده است، مجاز هستند که تحت عنوان دانشجوی خارجی از دانشگاه‌های خارجی به یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران منتقل و بقیه تحصیل را در داخل کشور انجام دهند.

به گفته این استاد دانشگاه تهران؛ ژن‌های خوب با مبلغی در حدود هر ترم 20 میلیون تومان یک صندلی پزشکی را اشغال می‌کنند؛ البته این مسئله درباره دانشجویان عادی هم صادق است. کسانی که از توانایی خوب مالی بهره‌مند هستند نیز می‌توانند به همین روش در یکی از دانشگاه‌های درجه چندم یکی از کشورهای همسایه و نهایتا قبرس پذیرش شوند و بعد از گذراندن این 36 واحد تمام 600 هزار نفر شرکت کننده در کنکور را دور بزنند و به عنوان مهمان ویژه در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی داخل کشور مشغول به تحصیل در رشته پزشکی شوند.  با این تفاوت که هزینه این افراد که از ژن‌های نیمه خوب هستند بالغ بر ترمی 100 میلیون تومان خواهد بود که توسط وزارت بهداشت دریافت می‌شود.

*تصمیم وزارت بهداشت برای جمع کردن بساط متخلفان

پس از انتشار این اخبار معاونت آموزشی وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «برای انتقال، داشتن شرط حداقل معدل، شامل معدل کتبی دیپلم حداقل ۱۶ و معدل پیش‌دانشگاهی حداقل ۱۷، الزامی است و افرادی که معدل دیپلم و پیش‌دانشگاهی لازم را ندارند، واجد شرایط نبوده و از اقدام به آغاز تحصیل در دانشگاه‌های خارجی به امید انتقال به دانشگاه‌های داخلی خودداری کنند. در خصوص موضوع انتقال از دانشگاه های خارج به داخل کشور در رشته های علوم پزشکی، شرط گذراندن  36 واحد صرفا برای افرادی است که قبل از تیرماه سال 97 تحصیل خود را شروع کرده اند.

انتقال صرفا از دانشگاه هایی صورت می گیرد که مورد تایید وزارت بهداشت بوده و فهرست این دانشگاهها سالیانه در سایت مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت منتشر می‌گردد. اخبار و اطلاعاتی که از طریق موسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور منتشر می شود به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نمی‌باشد».

انتشار این اطلاعیه باعث شد خیال تحصیل در بهترین دانشگاه‌های کشور از سر افراد زیادی بیرون برود و دست موسسات غیرمجاز انتقال دانشجو به خارج از کشور نیز تا حدی بسته شود. 

*دستگیری دانشجوی قلابی دانشگاه شهید بهشتی

با گذشت حدود یک سال از صدور این اطلاعیه خبری در خصوص برخورد با متخلفان و مافیای این حوزه در رسانه‌ها منتشر نشد تا اینکه موضوع تحصیل یک دانشجوی قلابی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بار دیگر بحث فروش صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی را به یکی از خبرهای داغ این روزها تبدیل کرد. خبری که نشان داد هنوز هم برخی تخلفات در این حوزه وجود دارد.

این فرد با انتشار پستی در فضای مجازی مدام مسؤول مربوطه در دانشگاه شهید بهشتی را تهدید به افشای اسنادی می‌کند که حاکی از تقلبی نبودن او بوده و ادعا می‌کند رزومه معتبر علمی دارد و براساس همین رزومه او را در این دانشگاه پذیرفته‌اند و حالا که نتوانسته‌اند وی را در مقاصد سیاسی‌شان همراه کنند، دست به تخریب آبرو و اعتبار اجتماعی‌اش زده‌اند این فرد ادعا می‌کند ۲۰-۳۰ دانشجوی تقلبی را با اسم و رسم می‌شناسد که برای هر ترم ۵۰ میلیون تومان به دانشگاه پول می‌دهند.

هرچند صحت ادعاهای این فرد باید توسط مراجع قضایی تایید یا رد شود اما هنوز مشخص نیست که این دانشجو چگونه در کلاس‌های درس حضور میافته است و از همه عجیب‌تر اینکه چگونه به عنوان کارشناس در برنامه‌های تلویزیونی صدا و سیما حاضر شده است!

*ضعف نظارت در دانشگاه‌‎های علوم پزشکی

بهروز بنیادی با اشاره به موضوع دستگیری دانشجوی دختری که یک‌سال در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی مشغول تحصیل بوده ولی ناگهان دستگیر و معلوم می‌شود او اصلاً کنکور نداده است، اظهار کرد: این مسئله نشان دهنده ضعف نظارت در دانشگاه‌‎های علوم پزشکی است که وظیفه تربیت پزشک در کشور را دارد.

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نهادهای نظارتی باید بیش از پیش به چنین موضوعاتی ورود کنند، ادامه داد: یکی از وظایف حراست دانشگاه‌ها نظارت بر موضوعاتی اینچنین است که فردی عادی نتواند به این راحتی در یکی از بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به تحصیل شود.

*رسانه ملی بدون استعلام از مراجع رسمی آنتن در اختیار افراد قرار می‌دهد

وی با اشاره به حضور این دختر دانشجو در یکی از برنامه‌های صدا و سیما، عنوان کرد: از سوی دیگر رسانه ملی بدون استعلام از مراجع رسمی از جمله بنیاد ملی نخبگان یا آموزش و پرورش چنین فردی را به عنوان یک فرد نخبه به عنوان مهمان دعوت می‌کند و حدود 20 دقیقه آنتن شبکه چهار را در اختیار وی قرار می‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس با یادآوری اینکه البته چنین اتفاقاتی در صدا و سیما مسبوق به سابقه است، گفت: حدود یک سال قبل نیز فردی در صدا و سیمای خراسان رضوی به عنوان جراح مغز و اعصاب معرفی شد که نهایتا در کنفرانس ساده‌ای در میان دانشجوی پزشکی دستش رو شد. نکته مهم این است که هیچکس این موضوع را پیگیری نکرد که مقصران این قضیه چه افرادی بودند و چه پول‌هایی از طریق معرفی جعلی این فرد جابه‌جا شد.

*واکنش دانشگاه شهید بهشتی

پس از انتشار این خبر سیدامیر محسن ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن رد ادعاهای فردی با عنوان جعلی دانشجوی دانشکده دندان پزشکی خواستار رسیدگی فوری مسؤولان قضایی و انتظامی برای پیشگیری از تکرار این اقدامات شد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به طور قطع و یقین این فرد هیچگونه رابطه آموزشی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نداشته و طبق سوابق آموزشی، هیچ ثبت نامی از وی انجام نشده است.

 ضیایی همچنین در خصوص درج نمره یا اخذ شهریه از این فرد نیز توضیح داد: از فرد یاد شده که با عنوان جعلی دانشجو در برخی فضاهای آموزشی دانشکده دندان پزشکی حضور یافته است، هیچ شهریه‌ای دریافت نشده و در هیچ آزمونی برای وی نمره ثبت نشده است.

* برخورد با جریان های فساد در کنکور پزشکی

 سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیامی توییتری از مقابله با جریان های فساد در حوزه کنکور پزشکی خبر داده است.

وی در این پیام نوشت: سه ماه قبل پس از مقابله با اخلالگران در حوزه دارو دستور برخورد با جریان های فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را هم صادر کردم. تاکنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد عوامل قدرت و فساد در هر سطح جایگاهی بدانند ما تا آخرین راه خواهیم رفت.

*تبلیغ صندلی‌های میلیونی در فضای مجازی

هرچند موضوع صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تکذیب شد اما برخی سایت‌های اینترنتی و مجازی همچنان اقدام به تبلیغ فروش صندلی‌های پزشکی می‌کنند، به طوری که با یک جستجوی ساده در فضای اینترنت می‌توان خیل عظیم این تبلیغات را مشاهده کرد. آگهی‌هایی که در برخی از آن‌ها عنوان شده افراد علاقه‌مند به تحصیل در این رشته‌ها می‌توانند با پرداخت‌های میلیونی در رشته‌های مختلف پزشکی اقدام به تحصیل کنند.

*تبلیغات فضای مجازی سودجویانه است

علی مظاهری‌نژاد معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص فعالیت سایت‌های پذیرش دانشجوی علوم پزشکی بدون کنکور در فضای مجازی توضیح داد: تمام دانشجویان علوم پزشکی باید با گذراندن کنکور سراسری به ادامه تحصیل در رشته‌ةای علوم پزشکی بپردازند و مسلما هیچ دانشجویی بدون کنکور پذیرفته نخواهد شد.

وی افزود: این دانشجویان از طریق سازمان سنجش به دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی شده و دانشگاه اقدام به پذیرش آن‌ها می‌کند، دانشگاه هیچ اختیاری ندارد که به صورت مستقل اقدام به پذیرش دانشجویان کند.

مظاهری نژاد تاکید کرد: این تبلیغات کاملا سودجویانه است، سال گذشته نیز عده‌ای اقدام به دریافت هزینه‌های کلان کرده بودند که به دام افتادند.

وی ادامه داد: در خصوص پذیرش دانشجوین خارجی گفت: تمام دانشجویان تحصیل کرده در دانشگاه‌های خارج از کشور باید مدارک خود را به وزارت بهداشت ارائه کنند؛ مدارک این دانشجویان در کمیسیون‌ خاصی که مدیران تحصیلات تکمیلی معاونین آموزشی و مسؤولان وزارت بهداشت  بررسی خواهد شد و در صورت تایید اجازه ورود دانشجویان به دانشگاه‌ةای کشور داده می‌شود.

 معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: این دانشجویان موظفند در موعد مقرر به دانشگاه مدنظر مراجعه کرده و پس از طی کردن شرایط دانشگاه و گذراندن مصاحبه به دانشگاه راه یابند. صندلی‌فروشی امکانپذیر نبوده و وزارت بهداشت نیز بر این موضوع نظارت لازم را دارد.

* شناسایی متخلفان با تدابیر وزارت بهداشت

کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت نیز در این باره گفت: سال گذشته تسهیلاتی برای انتقال این گروه از دانشجویان به دانشگاه‌های داخلی انجام شدو به دنبال آغاز روند اجرایی آن، گزارش‌هایی نیز مبنی بر بروز تخلف در این فرآیندها به وزارت بهداشت رسید.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای پیگیری تخلفات احتمالی به کار گرفته است گفت: در این رابطه، حداقل ۵ نفر کار چاق کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت و ۳۸ نفر از همین دانشجویان که به نوعی به دلالی و واسطه گری در این رابطه مشغول بودند و همچنین ۳ نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه متخلف، شناسایی شده‌اند که همگی جهت برخورد قانونی، تحویل مراجع قضایی شدند. 

جهانپور با اشاره به وجود تخلفات این حوزه در مورد شرایط انتقال دانشجویان از خارج  به داخل کشور توضیح داد: دانشجویان علاوه بر گذراندن واحدهای مشخص، صحت و اصالت تمامی مدارک تحصیلی در خارج از کشور از طریق سامانه تایید اسناد کنسولی وزارت امور خارجه بررسی می‌شود و با تایید این وزارتخانه و ریز نمرات دانشجویان بعد از استعلام از دانشگاه مبدا باید به تایید نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور برسد.

 هرچند پس انتشار خبر تخلفات دانشجوی قلابی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بار دیگر موضوع صندلی‌های فروشی پزشکی در رسانه‌ها داغ شد اما اکنون چند سوال اساسی در این زمینه وجود دارد، اول اینکه چرا وزارت بهداشت از گذشته  اقدامات اساسی را برای پیشگیری از بروز این تخلفات به کار نگرفته است؟ دوم اینکه نقش مافیای کنکور در بروز این تخلفات چیست و این موسسات تاکنون از چه طریقی اقدام به فعالیت کرده‌اند؟

در آخر باید این نکته توجه داشت که فعالیت موسسات آموزشی غیر مجاز خارج از حیطه وزارت بهداشت بوده و نهادهای نظارتی باید برای برخورد با تخلفات این مراکز عزم جدی داشته باشند؛ همچنین باید دید وزارت بهداشت برای جمع کردن بساط متخلفان چه اقدامات دیگری انجام خواهد داد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    4 0
    خرید مدرک پزشکی با پول فقط هدر دادن پول و وقت دانشجوی پولی است. چون چنین دانشجوئی هرگز پزشک خوبی نمی شود. لذا هرگز از این راه نه خود می تواند زندگی کند نه کمکی به مردم و کشور می تواند نماید. اخر امر هم یا دلال ماشین یا مسکن می شود. مانند اکثر پزشکان سهمیه ای دیگر
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
      2 0
      اگه مسئولین آموزش عالی یک جو عقل داشتند هرگز اجازه نمیدادن رشته هایی که با جون مردم سر و کار دارن و همچنین چند رشته معتبر مهندسی از طریق دانشگاه های غیردولتی ارائه بشن. دریغ از فهم و شعور...
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    3 0
    تنها تهران نیست کل ایران صندلی پزشکی خرید و فروش میکنن
  • IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
    0 0
    فقط پول داشته باش هرجا دلت خواست بچه ات را ثبت نام کن ، اگر پول داشته باشی میفرستی روسیه ، ترکیه یا قبرس و بعداز یکسال بر میگرده وبا پول در دانشگاه دولتی و... ثبت نام میکنی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس